zaterdag 14 oktober 2023

Lid worden?

Op deze weblog en op onze website vind je veel informatie over de vrijmetselarij en over onze loge Mosam Trajectum en haar werkwijze

Lid worden doe je niet zomaar, het lijkt vrijblijvend, maar heeft zeker invloed op je bestaan en kan een ondersteunend proces zijn van persoonlijke groei door middel van betere zelfkennis en zelfontplooiing, een ervaring waar velen naar op zoek zijn.

Het lidmaatschap geeft broederschap en zorgt voor een beleving van spiritualiteit die in de huidige maatschappij vaak gemist wordt.

Als lid van de Loge is men ook lid van een vereniging. Een vereniging met een bestuur enz. Je wordt ingewijd en dit betekent ook dat je vrijmetselaar voor het leven bent.
Je bent overigens altijd vrij om de vrijmetselarij te verlaten.

VOOR WIE ...

Alle mannen en vrouwen met een goed karakter en goede wil komen in aanmerking om lid te worden. Je moet een open geest en hart hebben en iemand zijn die meedoet in een groep en een ’teamspeler’ is.
Er wordt wel van ieder lid verwacht voor zoveel mogelijk aanwezig te zijn ... we dragen tenslotte allemaal samen de loge.

HOE ...

Begin met je vrijblijvend aan te melden en wij nemen contact met je op.
Als uit het contact blijk dat je graag vrijmetselaar wilt worden, dan vindt er een intensief proces van nadere kennismaking plaats.
Daaruit moet blijken dat je persoonlijk gemotiveerd bent om vrijmetselaar te worden. Ook moet blijken dat je 'vrij en van goede naam' bent. 
Met 'vrij' bedoelen we dat je niet gebonden bent aan de regels of opvattingen van enig genootschap, dat je vrij bent van dogma’s. De vrijmetselaar moet geheel vrij zijn in zijn denken. Vrij betekent in die zin dan ook verdraagzaam.
Van 'goede naam' betekent dat je van goed gedrag bent, dat je je houdt aan de regels van het maatschappelijk bestel en dat je het democratisch gekozen gezag respecteert.

ALS JE ...
  • graag andere aspecten van jezelf wilt ontdekken
  • je begrip van de wereld zou willen ontwikkelen
  • wilt dat je leven meer voldoening geeft
  • broederschap wilt ervaren
  • aan een betere samenleving wilt bijdragen
  • de vooruitgang van de mensheid wilt helpen

Dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen!

Vul het formulier op de website in of vul het contactformulier onderaan de rechter kolom in. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar loge Mosam Trajectum.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten